stemă naţională a MoldoveiE-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.md

Noutăţi

Serată literar-artistică dedicată poetului moldovean Gheorghe Pușcaș, desfășurată la Minsk pe data de 5 aprilie curent la Centrul Republican al Culturilor Naționale

„C пером и скальпелем по жизни” este sugestiv întitulat cel de-al treilea volum de versuri al poetului moldovean Gheorghe Pușcaș, lansarea căruia a avut loc la 4 aprilie curent, la Minsk, în incinta Centrului Republican al Culturilor Naționale.

Originar din Moldova, dar stabilit de mulți ani cu traiul în Republica Belarus, Gheorghe Pușcaș, medic de profesie, reușește cu măiestrie să combine performanțele profesionale cu pasiunea sa față de poezie.

„Dragostea de viață, oamenii, natura sunt sursa de inspirație pentru poeziile mele, care reprezintă o parte din sufletul meu” – a menționat autorul caracterizându-și opera.

Evenimentul de lansare a plachetei de versuri a adunat membrii diasporei moldovenești, critici de artă din Republica Belarus și persoane pasionate de poezie, admiratori ai creației poetului moldovean.

Cu aprecieri deosebite a creației lui Gheorghe Pușcaș a venit Elena Stelimah, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Belarus, menționând stilul inedit, originalitatea și autenticitatea fiecărui vers al poetului.

În cadrul evenimentului, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Belarus, Gheorghe Hioară i-a înmânat poetului scrisoarea de gratitudine pentru activitatea desfășurată, spiritul civic și devotamentul manifestat în promovarea și perpetuarea valorilor naționale, culturii și tradițiilor poporului moldovenesc, pentru implicarea și contribuția deosebită realizată pe parcursul anilor la dezvoltarea și fortificarea relațiilor de prietenie moldo-belaruse.

În cadrul seratei de creație, recitalul de poezie susținut cu pasiune de autor a fost însoțit de melodii populare și romanțe de suflet interpretate de colectivele artistice ale diasporei moldovenești de la Minsk, în frunte cu Antonina Valko.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus vine cu cele mai calde urări de bine adresate poetului, mult succes în activitate și multă inspirație pentru viitoarele creații poetice.