stemă naţională a Moldovei

Privatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţi

Vizita Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Belarus Victor Sorocean în regiunea Brest, Republica Belarus

La 26 iulie curent Ambasadorul Victor Sorocean a efectuat o vizită de lucru în regiunea Brest a Republicii Belarus.

La întrevederea cu administrația regiunii Brest a avut loc un schimb de opinii referitor la situația curentă privind cooperarea comercial-economică, culturală și regională dintre Republica Moldova și regiune. De asemenea, au fost discutate măsurile imediate și de perspectivă ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea unei evoluții pozitive a schimburilor comerciale și tranziția la un nivel nou de colaborare, bazat pe cooperarea de producție.

În cadrul mesei rotunde cu mediul de afaceri din regiune Ambasadorul Victor Sorocean a dialogat cu conducătorii întreprinderilor din regiune în vederea aprofundării relațiilor deja existente și identificării unor noi parteneriate de cooperare comercial-economică dintre mediul de afaceri din regiunea Brest și Republica Moldova.

De asemenea, Șeful Misiunii a vizitat întreprinderea „STiM”, situată în Zona Economică Liberă „Brest”,unul dintre cei mai mari producători din Belarus de echipamente și materiale pentru realizarea marcajelor rutiere. În discuția cu conducătorii întreprinderii a fost abordată situația curentă și perspectivele de extindere a cooperării întreprinderii „STiM” cu partenerii din Republica Moldova.

În contextul vizitei a fost organizată acordarea serviciilor consulare cetățenilor Republicii Moldova cu reședința în regiunea Brest.