stemă naţională a Moldovei

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.md

Noutăţi

Vizita Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Belarus Victor Sorocean în regiunea Brest, Republica Belarus

La 26 iulie curent Ambasadorul Victor Sorocean a efectuat o vizită de lucru în regiunea Brest a Republicii Belarus.

La întrevederea cu administrația regiunii Brest a avut loc un schimb de opinii referitor la situația curentă privind cooperarea comercial-economică, culturală și regională dintre Republica Moldova și regiune. De asemenea, au fost discutate măsurile imediate și de perspectivă ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea unei evoluții pozitive a schimburilor comerciale și tranziția la un nivel nou de colaborare, bazat pe cooperarea de producție.

În cadrul mesei rotunde cu mediul de afaceri din regiune Ambasadorul Victor Sorocean a dialogat cu conducătorii întreprinderilor din regiune în vederea aprofundării relațiilor deja existente și identificării unor noi parteneriate de cooperare comercial-economică dintre mediul de afaceri din regiunea Brest și Republica Moldova.

De asemenea, Șeful Misiunii a vizitat întreprinderea „STiM”, situată în Zona Economică Liberă „Brest”,unul dintre cei mai mari producători din Belarus de echipamente și materiale pentru realizarea marcajelor rutiere. În discuția cu conducătorii întreprinderii a fost abordată situația curentă și perspectivele de extindere a cooperării întreprinderii „STiM” cu partenerii din Republica Moldova.

În contextul vizitei a fost organizată acordarea serviciilor consulare cetățenilor Republicii Moldova cu reședința în regiunea Brest.