stemă naţională a MoldoveiPrivatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţi

Festivalul Vinului Moldovenesc - 2018

Pe data de 15 septembrie 2018 centrul istoric al orașului Minsk a găzduit cea de-a doua ediție a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus „Festivalului Vinului Moldovenesc - 2018” - eveniment organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus, în parteneriat cu Agenția de Investiții și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Evenimentul a avut ca scop promovarea culturii și tradițiilor moldovenești asociate cultivării viței de vie, producerii și consumului vinurilor de calitate. Pe standurile celor 11 companii din Moldova participante la eveniment au fost expuse cele mai calitative vinuri și divinuri, publicul larg având posibilitate de a degusta și procura băuturile preferate.

În cadrul Clubului de afaceri „Enoteca Moldovei” au fost invitați și au participat importatorii autorizați ai produselor alcoolice, interesați în importul și distribuirea vinurilor moldovenești, reprezentanți HoReCa, liderii de opinie și reprezentanții mass-media. Companiile au realizat prezentări a vinurilor selecte și divinurilor mature. Companiile din Moldova participante la eveniment: „Cricova”, „Mileștii Mici”, „Castel Mimi”, „Migdal-P”, „Doina Vin”, „Maurt”, „Vinuri Ialoveni”, „Tomai Vinex”, „Vinăria din Vale”, „Basavin Winery”, „Aroma”, „Kvint”.

De asemenea, oaspeții sărbătorii au avut ocazia să descopere Republica Moldova prin destinațiile sale turistice ce se conțin în rutele vinicole, rurale, religioase și culturale, prezentate de galeria foto și de spoturile video, proiectate pe ecranele instalate în apropierea scenei. Ofertele sale turistice au fost prezentate oaspeților evenimentului de către Asociația Națională a Turismului Receptor din Moldova și compania „Panda Tur”.

Cu suportul diasporei moldovenești din Republica Belarus au fost amenajate în stil rustic zonele foto „Casa mare” și „Curtea moldovenească tradițională”. Publicul a participat la 2 master-clasuri de preparare a bucatelor tradiționale moldovenești – sarmale, mici și plăcinte.

Spectacolul literar - artistic a delectat vizitatorii cu piese din tezaurul folclorului național și muzica ușoară autohtonă, culminând cu un spectacol de excepție susținut de interpreta Nelly Ciobanu, Maestru în Arte al Republicii Moldova.